Du er her: 

Samtale med formanden for menighedsrådet

Ved en beklagelig fejl er sidste afsnit i den samtale, Ulla Skou har haft med vores formand, faldet ud ved produktionen af seneste kirkeblad. Derfor gengives den samlede tekst her.

En samtale med formanden for menighedsrådet.

 

Johnny Winther Holbech er formand for menighedsrådet. Han er med til at sørge for at kirkens liv og vækst får gode kår.

 

Fortæl lidt om din baggrund.

Jeg er født og opvokset i Rønne. Døbt og konfirmeret i Skt. Nicolai kirke. Senere fik jeg min konfirmationspræst som lærer på gymnasiet. Han underviste i oldtidskundskab. Det fag holdt jeg meget af. Jeg har bånd til Færøerne, for min mor kommer derfra. Min erhvervsmæssige baggrund er administration.

 

Hvad er du særligt optaget af i menighedsrådsarbejdet?

Det administrative og ledelsesmæssige fylder en del.  Vi er en kreds af frivillige som i fællesskab arbejder med opgaverne: De økonomiske rammer for eksempel. Dér har vi et stort ansvar. Jeg vil gerne understrege at vi er frivillige lægfolk, med hver vores kompetencer. Vi hjælpes ad, og vi er indstillet på at hjælpe nye menighedsrådsmedlemmer, så de kommer godt ind i arbejdet. Det er vigtigt, at alle kommer til orde, det er demokratiets regel.

 

Der er mange glæder ved at sidde i menighedsråd. Kan du komme i tanke om noget som måske kan være lidt udfordrende?

Altså for nogle kan den kirkelige organisation virke tung. Vi er jo lægfolk og ikke eksperter. Sådan er betingelserne og i virkeligheden går det meget fint. Det fungerer faktisk at sætte mange forskellige kompetencer i spil. Det skal foregå ordentligt og jeg hilser de forskellige kompetencer velkomne. Har man f.eks. en håndværksmæssig baggrund, eller sidder man inde med godt it-kendskab, vil det også være kærkomment i menighedsrådet.

 

Tilbage til glæderne. Hvad vil du særligt fremhæve?

Det har været spændende at være med til at vælge præster. Vi skal jo gerne vælge nogle præster, som passer til sognet. Det synes jeg faktisk er lykkes for os.

Jeg går regelmæssigt til gudstjeneste og kan lide at høre en god prædiken. For nogle måneder siden var jeg dåbsvidne, da Skt. Nicolai kirke for første gang slog dørene op for Drop-ind-dåb. Jeg var spændt på hvordan det ville være og tænkte: Jamen kommer der bare én eneste, så er det en succes. Så kom der ti mennesker i alle aldre. Den yngste var ni år, den ældste, der blev døbt, var firs år. Det var en rigtig fin oplevelse, og jeg ser det som en god mulighed, for dem, der tænker på at blive døbt, men aldrig har fået gjort tanke til handling.

 

Har du et råd, til dem der overvejer at opstille til menighedsrådet?

Ja det har jeg. Kom med til orienteringsmødet 12. maj, hvor vi fortæller om menighedsrådets arbejde. Man er også til enhver tid velkommen til at henvende sig til mig, eller til et af de andre rådsmedlemmer. Så vil vi svare efter bedste evne.

Det er selvfølgelig også meget vigtigt at komme til valgmødet 15. september hvor menighedsrådets medlemmer vælges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        

 

 

 

 

Del dette: