Koncerter

Sommerkoncerter 2020

Mellem den 17. juli og den 28. august er der 6 sommerkoncerter i Skt. Nicolai Kirke, Rønne. Man har mulighed for at opleve både solosang, orgel- og kammermusik. Der bliver opført et bredt repertoire fra forskellige lande og epoker.

Alle koncerter starter kl. 20.00

Entré: kr. 75,- (børn i følge med voksne gratis adgang) 

SKT. NICOLAI SOMMERKONCERTER 2020

 

Fre. 17. juli

Skt. Nicolai Kirke indleder sin række af sommerkoncerter med Anne Kirstine Mathiesen på orgel og David Lau Magnussen på flygel, der vil spille værker af Beethoven, Mozart, Franck, Shostakovich, Dupré m.fl.

 

Klaver og orgel er en spændende kammermusikalsk besætning, som var forholdsvis almindelig især i Frankrig i forrige århundrede.

Komponister af første klasse har skrevet for besætningen og musikken opførtes i koncertsale, hvor der fandtes et symfonisk orgel, men der blev også skrevet husmusik for harmonium og klaver, da det blev utroligt populært at have begge instrumenter i de ”bedre” hjem.

 

Man skulle tro, at de to instrumenter var umage, men der er utallige muligheder for med- og modspil og skiftende solistiske og akkompagnerende roller inden for et meget stort klangligt og dynamisk register.

 

Duo Mathiesen-Magnussen blev dannet i 2017 og har allerede et omfattende repertoire. og mange koncerter bag sig. Anne Kirstine Mathiesen er organist i Køge Kirke med udstrakt koncertvirksomhed og David Lau Magnussen har et omfattende virke som solist og kammermusiker med regelmæssige koncerter i Europa og Asien.

Velkommen til et spændende program for to instrumenter, der sjældent høres spille sammen.

Fre. 24. juli

Lada Fedorova (violin) og Lucie Kaucka (flygel) spiller værker af  Smetana, De Falla, Kreisler, Piazolla, m.fl. Det bliver et fyrigt og festligt program med titlen "spil med hjertet". Begge musikeres østeuropæiske ophav vil ikke fornægte sig i programvalget, lige som sydlandske islæt som spanske danse og Carmen- og Flamenco-fantasier vil være på programmet.

Lada Fedorova er født og uddannet i Tjekkiet og hun har desuden studeret i solistklassen på musikkonservatoriet i Esbjerg. Hun har været prisvinder ved flere internationale konkurrencer er nu ansat i Sønderjyllands Symfoniorkester og desuden meget aktiv som solist og kammermusiker. 

Lucie Kaucka er ligeledes fra Tjekkiet og har en udstrakt koncertvirksomhed i hele Europa – både som solist og som akkompagnatør. 

Tir. 28. juli

En trio i europæisk topklasse spiller værker af Schubert, Britten, Carl Nielsen, m.fl.

DR-Symfoniorkestrets solo-hornist, Lasse Mauritzen, og pianisten Henrik Bo Hansen har udvidet deres mangeårige samarbejde og har fundet sammen med tenoren Adam Riis fra DR-Vokalensemblet.

Repertoiret for denne sjældent hørte besætning er bredt favnende og forskellige konstellationer mellem de tre musikere vil blive hørt ved koncerten.

Fre. 7. august

1. koncertmester og soloviolinist i DR-Symfoniorkesteret Johannes Søe Hansen og organist i Ordrup Kirke Dan Kær Nielsen vil opføre Beethovens violinkoncert i en sjældent fremført version, hvor kirkens store orgel akkompagnerer violinstemmen i stedet for et symfoniorkester.

Dan Kær Nielsen har "opfundet" konceptet Suveræne Solokoncerter, hvor han har transskriberet orkesterstemmerne til forskellige solokoncerter for symfonisk orgel.

Det kræver sit orgel at kunne akkompagnere som et symfoniorkester, og det kræver også sin organist at kunne spille som et. Begge dele vil kunne opleves ved koncerten.

Den krævende solostemme for violin spiller Johannes Søe Hansen, der som 1. koncertmester i DR-Symfoniorkestret er en af de højst profilerede violinister i Danmark.

Fre. 14. august

Mezzosopranen Rebecca Forsberg Svendsen og Skt. Nicolai kirkes nye organist Anders Forsberg Svendsen på orgel og flygel vil fremføre svensk, romantisk sommermusik af Peterson-Berger, Stenhammar, Otto Olsson, m.fl. - musik, der kredser om den lyse og svale nordiske sommer. Programmet vil være let tilgængeligt og både kirkens store orgel og Bösendorfer koncertflyglet vil blive præsenteret på forskellig vis.

Rebecca Forsberg Svendsen har et omfattende virke som solist og ensemblesanger gennem de sidste 25 år med udstrakt koncertvirksomhed og engagementer i DR-koncertkoret, DR-vokalensemblet, Musica Ficta, Ars Nova, mv.

Anders Forsberg Svendsen er nytiltrådt organist ved Skt. Nicolai Kirke og har, udover en mangeårig organistgerning, et omfattende virke som akkompagnatør i alle mulige genrer bag sig.

Fre. 28. august

Fire prominente musikere med base i DR-synfoniorkesteret, afslutter dette års koncertrække: Solofløjtenist Ulla Miilmann, violinist Julie Meile, bratschist Astrid Christensen og cellist Karin Dalsgaard. De tre sidstnævnte udgør Trio Sono, som har et mangeårigt samspil bag sig og som ved denne koncert har udvidet trioens faste repertoire med en solofløjtenist.

På programmet er klassisk kammermusik af højeste karat, og der vil blive spillet trioer og kvartetter af Schubert, Mozart, Dvorak og Taillefere.

Klik på Sommerkoncerter 2020 - billeder for at se billeder af de optrædende. (Vises i nyt vindue/ny fane)

Klik på Program for at se det officielle program for koncertrækken.