Koncerter

Faurés Requiem - Allehelgenskoncert med Skt. Nicolai Kirkes Koncertkor

Lørdag d. 31. oktober kl. 16.00

Koncertkoret tilknyttet Skt. Nicolai Kirke vil under ledelse af Rebecca Forsberg Svendsen opføre Faurés Requiem. Sopransolist er Ursula Bambuch og barytonsolist er Simon Oberst. Ysella Krantz spiller harpe og Anders Forsberg Svendsen akkompagnerer på flygel. 

Fauré skrev sit Requiem sidst i 1800-tallet under indtryk af forældrenes død. Det er enkel og smuk musik med vægten lagt på frelsen, på evighedshåbet, paradiset – ganske anderledes end f.eks. Mozarts og Verdis Requier, der med stor dramatik beskriver dommedags rædsler.

Ved Faurés død i 1924 blev værket opført ved hans bisættelse, og her til Alle helgen vil det være en smuk og oplagt lejlighed til at lytte til den smukke musik, og mindes dem, vi har mistet i årets og årenes løb.

Der er gratis adgang til koncerten, men man er velkommen til at lægge et beløb i kirkens bøsser, der vil gå til musiklivet ved Skt. Nicolai Kirke. Dørene åbnes kl. 15.30.

Ursula Bambuch
Simon Oberst
Rebecca og Anders Forsberg
 

Duo Messerschmidt/Hammarlund med gæstesolist Ursula Bambuch

Koncert i Skt. Nicolai Kirke

Lørdag d. 14. november kl. 16.00

Stemningsfuld koncert med Michael Hammarlund på obo og klarinet, Jørgen Messerschmidt på flygel og Ursula Bambuch som sopran.

På programmet er et varieret repertoire, der blander folkemelodier, jazz og klassisk musik i en smuk buket, der afspejler det sene efterår og den begyndende vinter.

Der er gratis adgang til koncerten.

 

Odd Fellow Logens Julekoncert med Kirsten Siggaard

Søndag d. 29. november kl. 16.00 i Skt. Nicolai Kirke

 

Odd Fellow Logens traditionelle og stemningsfulde julekoncert kan i år præsentere en kendt og elsket solist - Kirsten Siggaard. 

Overskuddet fra koncerten går primært til Skt. Nicolai Tjenestens juleaften for enlige, samt i øvrigt i fuldt omfang til øvrige humanitære formål på Bornholm. 

Billetter à 195,- kr. kan købes i døren før koncerten eller i Kulturbutikken St. Torv 6, hos Musik Experten Store Torvegade 8, i Rådhuskiosken Snellemark 34, eller på www.ticketmaster.dk

Dørene åbnes kl. 15.30 

Julematinéer 2020

Også i år vil der være mulighed for at overvære 4 julematinéer i Skt. Nicolai kirke i dagene op mod jul. Forskellige musikere og sangere vil spille musik, der giver mulighed for at lade julefreden indfinde sig og tankerne flyve.

 

Tirsdag d. 15. december - Rebecca og Anders Forsberg Svendsen, mezzosopran og orgel

Onsdag d. 16. december - Jørgen Messerschmidt, flygel og orgel

Fredag d. 18. december - Bornholms saxofonkvartet med Ebbe Torgersen, Lis Petersen, Heidi Pedersen, Henrik Espersen

Mandag d. 21. december -  "Ca. 6 vokalister" med Britta Helweg-Larsen, Christine Simpson, Kristin Schmidt, Pia Selander, Tina Hammarlund, ChrisTina Gornitzka

Rebecca og Anders Forsberg Svendsen
Jørgen Messerschmidt
Bornholms saxofonkvartet
Ca. 6 vocalister

Bornholmske Musikamatørers Kor og Nylarskoret

2 Julekoncerter

To af Bornholms dygtige kor gæster Skt. Nicolai kirke i december måned.

 

Lørdag d. 5. december kl. 16.00 synger Bornholmske Musikamatørers Kor (BMK) et juleprogram med værker af Søren Birch, Carl Nielsen, Anders Öhrvall, m.fl.

Kenn Therkelsen dirigerer og Anders Forsberg Svendsen akkompagnerer på flygel og orgel.

 

Mandag d. 7. december kl. 19.30 synger Nylarskoret julekoncert med værker af Fauré, Fridthjow Anderssen, Reger, Langgaard, m.fl. Steffen Hyldig dirigerer denne koncert.

Nytårskoncert 9. januar

Lørdag d. 9. januar kl. 16.00 i Skt. Nicolai Kirke


“Weep no more”

Nytårsjazz med musik af Dave Brubeck


Stefan Baur - saxofon og Anders Forsberg Svendsen - orgel og flygel


Dave Brubeck var en af de helt store jazzmusikere i efterkrigstidens USA, og han var aktiv som jazzpianist og komponist indtil kort før sin død i 2012. Brubeck komponerede i snart sagt alle genrer, bl.a. en messe “To Hope”, klassisk orienteret musik, filmmusik og selvfølgelig jazz.Han står bag hits som “In your own sweet way”, ”Weep no more” og hans nok største succes “Take Five” - alle tre numre kan høres ved jazzkoncerten, hvor der også bliver mulighed for at synge med på et par jazzede fællessalmer. 

Fri entré