75 - års mindegudstjeneste og festkoncert d. 5/4 - 2021

i forbindelse med at russerne forlod Bornholm.

Mandag d. 5. april (anden påskedag) er det 75 år siden, at russerne forlod Bornholm. Dette markeres i Skt. Nicolai Kirke med en gudstjeneste og en koncert, som begge er støttet af Bornholms provsti.

Mandag d. 5/4 kl. 10.30

Fælles mindegudstjeneste for hele Bornholm i Skt. Nicolai Kirke med deltagelse af kirkens udvidede kantori, kirkens organister samt messingblæsere.

Mandag d. 5/4 kl. 20.00

Fælles festkoncert for hele Bornholm med SAGA Vokalensemble, kirkens udvidede kantori, sangsolister, instrumentalister samt kirkens organister.

SAGA Vokalensemble, som består af sangerinderne Lykke Appelon Ilkjær, Angelica Larsson Asp, Freja Eva Lockenwitz og Nanna Varmer Ipsen, vil opføre belejringssange og frihedssange af både kendte og ukendte komponister. Derudover vil et til lejligheden nyskrevet værk af organist og komponist Jørgen Messerschmidt blive opført med Skt. Nicolai Kirkes udvidede kantori, instrumentalister, og mezzosopran Rebecca Forsberg Svendsen.

Jørgen Messerschmidt skriver om værket:

3 personlige beretninger fra besættelsen af Bornholm

Den 5. april vil der i Sct. Nicolai Kirke blive uropført et nykomponeret værk for kor, solister og ensemble i forbindelse med en koncert for fejringen af 75 året for befrielsen af Bornholm.

Værket bygger på øjenvidneberetninger fra ganske almindelige Bornholmere, som oplevede hændelserne på nærmeste hold i 1945.

Fra en ung pige på cykel fra Ibsker til at opleve et sønderbombet Rønne, til modstandsmanden der satte sit liv på spil for sin næste.

Kor og orkester indrammer fortællingen, som munder ud i en frihedskoral.

 

 

Jørgen Messerschmidt
Rebecca Forsberg Svendsen
SAGA Vokalensemble